top of page

Bali / surfovat - jíst - meditovat

Aktualizováno: 28. 1.

2010


Bali je indonéský ostrov. Leží mezi Jávou na západě a Lombokem na východě. Hlavním a největším městem je Denpasar na jihu ostrova. Víra většiny obyvatel na Bali je směsí hinduismu a místní tradiční víry, proto se označuje jako balijský hinduismus. K menšinovým náboženstvím patří islám, křesťanství a budhismus.


Balijský hinduismus je silně ovlivněn buddhismem. Balijci věří, že celý ostrov obývají nadpřirozené bytosti. Každý den jim přinášejí na zem či na oltáře tzv. obětiny – to jsou malé misky z palmových listů s rýží, s květinami a vonnými tyčinkami. Balijci věří, že se jejich předkové nepozorovaně vracejí zpět do domů, kde žili a své bývalé rodiny ochraňují.



Ubud - město na Bali, které je významným uměleckým a kulturním centrem. Název Ubud pochází z balijského slova ubad (lék).






Koupelny na Bali mají často díky teplému podnebí částečně otevřený strop ...












Tek Tok je tradiční balijský tanec, který je doprovázen hudebním ústním projevem „tek tok“ společně s různými kombinacemi pohybů těla a dalších zvuků. Tento tanec přináší poselství, že pravda, ctnost, oddanost a upřímný soucit budou vždy chráněny Bohem. Taneční představení tek tok se koná pravidelně čtyřikrát týdně v Bali Culture Center v Ubudu. (wikipedia)

















Monkey Forest Ubud - opičí les, žije zde přes 700 makaků jávských
































Barong je mytologická postava v hinduistickém náboženství na Bali, ostrově bohů, v Indonésii. Je to král duchů, vůdce vojska dobra a také duch ochránce, který doprovází člověka po celý jeho život. Na Bali má každý region svou vlastní formu Baronga, ochranného ducha, pro své lesy a pozemky, a ten je v každém formován po jiném zvířeti – kanec, tygr, drak, had nebo tradiční lev.








... náš surfařský kemp ...
























































Bali Botanic Garden (Kebun Raya Bali) - největší botanická zahrada v Indonésii (157 ha).

Zahrada obsahuje více než 21 000 žijících exemplářů patřících k 2 400 druhům, které reprezentují různé druhy z horských oblastí východní Indonésie.










Výlet na sever



Ulun Danu Bratan - chrám zasvěcený bohyni vody Dewi Danu, je jedním z nejposvátnějších chrámů na Bali. Nachází se u jezera Bratan, které je obklopeno horami, zelení a jemnou mlhou... Je to poutní místo, takže pokud budete mít štěstí, uvidíte průvod rolníků, kteří nesou obětiny, aby žádali o vodu pro své plodiny.












Rýžová pole - jsou hlavním zdroj obživy, některá patří na seznam památek UNESCO (Jatiluwih)











první jízda na slonovi ...






Jukung, tradiční dřevěná rybářská loď










Posvátným stromem je Frangipani (plumérie) poskytuje nádherné květy, kterými se zdobí tanečnice a slouží i jako oběti bohům.













26 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Na Maltě

bottom of page